A ViaDalról

ViaDal DÖNTŐ: december 7. 13.30-15.00

Vajon továbbjutottál a döntőbe?

Ha látsz Beceneved mellett helyezési sorszámot (1-100.) akkor továbbjutottál, gratulálunk!

Továbbjutóként nincs más dolgod, mint a döntő indulásáig, december 7. 13.30-ig felvenni a MoneySim ViaDal döntőjének kurzusát. A kurzuskódot e-mailben fogod megkapni.

Nézd meg itt: Eredmények

Milyen kihívás vár rád?

Képzeld magad Mani helyébe, készítsd el avatárod, dönts belátásod szerint és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!

Mani 17 éves, 11. osztályos középiskolás, tehetséges művész, a feltörekvő TreasureBand zenekar alapító tagja. Nagy tervei vannak a következő hónapokra, közben persze jövőre érettségi, szeretne továbbtanulni és azért néha lazítani sem lenne baj. Fellépések szervezése, próbaterem, új gitár, különórák, családi és baráti események, és mi van, ha nem sikerül az államilag finanszírozott képzésre bekerülni…

Mani egy dolgot biztosan tud, terveihez némi pénzre, de még több megfontolt pénzügyi döntésre van szüksége. Most Te segíthetsz Maninak!

Nyeremények

Az első 40 helyezettet díjazzuk!
1. díj: MacBook Air
2. díj: iPhone 13
3. díj: iPad
4-10. díjak: Sennheiser BT HD fejhallgató
11-20. díjak: Xiaomi okosóra
21-40. díjak: JBL hangszóró

Itt van még 3 ok, hogy belevágj:

  • 100.000 Ft-ot nyerhet iskolád, ha a sulitok egyike az első és pótfordulóban 3 legtöbb diákot aktivizáló intézménynek.
  • 60.000 Ft-ot nyerhet tanárod, ha ő az egyike az első és pótfordulóban 6 legtöbb diákot aktivizáló pedagógusnak.
    A 15 legtöbb diákot aktivizáló tanár emellett részt vehet a Magyar Zene Háza interaktív Kiemelt Szakmai Napján.
  • Te mindenképp nyersz, hiszen a játék végére magabiztosabban tartod majd kézben pénzügyeidet!

Tudnivalók

A Pénziránytű Alapítvány MoneySim ViaDal néven pénzügyi szimulációs versenyt hirdet 9-13. évfolyamos középiskolás diákoknak. A három online fordulóból álló kihívás célja, hogy kipróbáld magad hétköznapi pénzügyi döntési helyzetekben. A ViaDal a MoneySim szimuláció használatára épül.

A kihívás menete:
1.) Regisztráció és kurzusfelvétel: 2022. november 8-tól november 22. déli 12.00 óráig
1. forduló kurzuskód: VIADAL

2.) Első forduló: 2022. november 23. 14.00-15.00
(A második fordulóba a legtöbb pontot elért 200 versenyző jut, de iskolánként maximum 5 fő.)

3.) Kurzusfelvételi időszak a második fordulóba jutóknak: 2022. november 24-től november 29. 22:00 óráig

4.) Második forduló: 2022. november 30. 14.00-15.00
(A döntőbe a 2. forduló 100 legtöbb pontot elérő játékosa kerül, de iskolánként maximum 3 fő.)

5.) Kurzusfelvételi időszak a döntőbe jutóknak: 2022. december 2-től december 7. 13.30-ig

6.) Döntő: 2022. december 7. 13.30-15.00
A legtöbb pontot elérő 40 játékost díjazzuk.

7.) Ünnepélyes díjátadás a Pénzmúzeumban: 2022. december 13. kedd

Regisztráció és kurzusfelvétel:
A honlap jobb felső sarkában található Regisztráció gombra, vagy IDE kattintva tudsz regisztrálni. Ha már korábban regisztráltál a MoneySim oldalon, akkor nem szükséges új regisztrációt kezdeményezned, csak vedd fel a verseny 1. fordulójához tartozó kurzust!

FONTOS! Jegyezd meg a regisztrációkor megadott e-mail cím és jelszó párosod, mert később ezzel tudsz belépni a MoneySim oldalra! A verseny menetéről és a következő lépésekről is a megadott e-mail címen kapsz majd értesítést. Ha nem kapod meg a regisztrációról szóló visszaigazolásunkat, kérünk, hogy ellenőrizd Spam mappádat is!

Regisztrációt követően csatlakozz a MoneySim ViaDal kurzushoz!
1. forduló kurzuskód: VIADAL
Belépés után az Irányítópult menüben találod a „Csatlakozás kurzushoz” gombot. Add meg a ViaDal kurzuskódját, osztályod évfolyamát (9-13. között), osztályod típusát, vagy betűjelét (pl A, B C). Itt megadhatod tanárod nevét is, hogy részt vehessen a legtöbb diákot regisztráló tanárok versenyében 😉.
Kérjük, hogy fogadd el a ViaDal versenyszabályzatát és a hozzájáruló nyilatkozatot a checkbox bejelölésével.
A versenyszabályzatot ITT találod!

FONTOS! Csak a kurzushoz a megadott határidőig csatlakozott tanulók vehetnek részt a ViaDalon, a MoneySim regisztráció nem elég a versenyhez!

1. forduló kurzusfelvételi határidő: 2022. november 22. déli 12.00 óra
Kurzus csatlakozás után az Irányítópultodon megjelenik a MoneySim Viadal 1. fordulója, és november 23-án 14.00 órakor a „Játék indítása” gombbal megkezdődik a kihívás.

Gyakorolnál a kihívás előtt?
Csatlakozz nyilvános játékainkhoz a MoneySim főoldalon található Próbajáték menüpontban, készítsd el kedvenc avatárod, legyél rutinos a MoneySimmel! Felkészítő tanárodat is megkérheted, hogy hozzon létre számotokra próbakurzus(oka)t, így is tudtok gyakorolni!

A játékban a feladatod, hogy minél magasabb összpontszámot szerezz a kurzus végére. Figyelj, mert pontszámodat 5 mutató, a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a jóllét, a takarékosság és vagyonod alakulása is befolyásolja. Pont úgy, mint ahogy mindennapi döntéseidet is több szempontot mérlegelve hozod meg a való életben is.

Részvételi feltételek:
A versenyre minden, magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező, 9-13. évfolyamos, nappali tagozaton tanuló diák csatlakozhat a versenyszabályzat feltételei szerint. A MoneySim ViaDal részletes Versenyszabályzatát ITT találod.

A 18. életévét be nem töltött versenyző a törvényes képviselőjének hozzájárulásával vehet részt a versenyben, mely a kurzusfelvételi felületen tehető meg.

Eredmények

Itt találod a verseny aktuális állását!
Kérjük, hogy figyeld a regisztrációkor megadott e-mail címed, ide is érkezik értesítés, ha továbbjutottál a következő fordulókba!

Bővebben

Kapcsolat és versenyszabályzat

A regisztrációval és a verseny további menetével kapcsolatban a penziranytu@penziranytu.hu e-mail címen érdeklődhetsz. Kérjük, hogy leveledben írd meg nevedet, a játékban használt becenevedet és - amennyiben lehetőséged van rá - küldj képernyőképet az észlelt problémáról!
Annak érdekében, hogy időben tudjunk segíteni, kérünk, hogy figyeld és tartsd be a regisztrációs és kurzusfelvételi határidőket, mert a határidők lejárta után érkezett megkeresésekkel sajnos már nem tudunk érdemben foglalkozni! Köszönjük megértésed!

A MoneySim ViaDal részletes versenyszabályzatát ITT találod.

Jó versenyzést kívánunk!